Trwa ładowanie...
d3ia7o7
13-08-2017 08:55

Pałki z kurczaka w miodzie i sosie sojowym. Pyszny obiad dla całej rodziny

Przepis

Aromatyczne podudzia z kurczaka to pomysł na obiad, który zrobi się sam. Mięso wystarczy dzień wcześniej zamarynować, a następnie upiec. Kurczak będzie najlepiej smakował w towarzystwie sałaty z lekkim sosem winegret i frytkami lub opiekanymi ziemniaczkami. Niebo w gębie.

d3ia7o7
3.5
(30 głosów)
Oceń:
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 8 pałek z kurczaka,
  • 4 łyżki płynnego miodu,
  • 5 łyżek sosu sojowego,
  • 2 łyżki oleju sezamowego,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 2 cm startego imbiru,
  • pół papryczki chili,
  • sok z cytryny,
  • sól, pieprz.
Przepis

Podudzia z kurczaka opłucz i osusz. W dużej misce wymieszaj składniki marynaty, dodaj posiekane chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty włóż kurczaka i dokładnie go natrzyj. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki. Na godzinę przed pieczeniem wyjmij mięso. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Podudzia ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika na 60 minut

Zobacz też: Antrykot z tymiankiem i rozmarynem

Podziel się opinią

26
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ia7o7
d3ia7o7
d3ia7o7
Więcej tematów
d3ia7o7