Trwa ładowanie...
d1spt7t
22-07-2014 07:23

Ogórki w zalewie musztardowej

Przepis
3.4
(10 głosów)
Oceń:
d1spt7t
Składniki
  • 3 kg ogórków,
  • Zalewa;
  • 4 szklanki wody,
  • 1/2 szklanki octu,
  • 3 łyżki soli,
  • 2 łyżki soli,
  • 5 łyżek musztardy,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
Przepis

Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki.Układamy w słoikach. Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy. Następnie zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 5 minut od momentu zawrzenia wody.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
Więcej tematów
d1spt7t