Trwa ładowanie...
d4e529u
16 kwietnia 2008, 08:53

Ogórki musztardowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4e529u
Składniki
  • 3 kg. ogorkow
  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki octu 10%
  • -1/2 szklanki cukru
  • 5 płaskich łyżeczek soli,
  • 5 płaskich łyżeczek musztardy
  • 1 listek bobkowy
  • 5 ziaren ziele angielskie
Przepis

Obrane ogórki pokroic wzdłuż w plastry ,poukładać pionowo w słoiku.Zagotować wodę ze wszystkimi składnikami zalewy oprócz musztardy.Ostudzić zalewę. Dodać 5 płaskich łyżeczek musztardy sarepskiej lub kremskiej.Wymieszać. Zalewać ogórki w słoiku.Pasteryzowac ok.5-10 min. od chwili zagotowania.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e529u
d4e529u
d4e529u
Więcej tematów
d4e529u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj