Trwa ładowanie...
d2s5eva
20 października 2009, 10:06

Ogórki Kiszone Babci

Przepis
5.0
(5 głosów)
Oceń:
d2s5eva
Składniki
  • 1 kg ogórków
  • liść dębu,
  • liść wiśni,
  • dużo kopru
  • czosnek
  • chrzan
    • Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
Przepis

Słoiki wypasteryzować, układać ogórki tak żeby stały w słoiku, następnie wkładamy liść dębu, liść wiśni, dużo kopru, 4 ząbki czosnku, chrzan. Zalewamy zalewą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy do 10 minut.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2s5eva
d2s5eva
d2s5eva
Więcej tematów
d2s5eva

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj