Naleśniki z serem i cynamonem
- Farsz:
- 2 kostki tłustego sera białego
- 250g serka mascarpone
- 1 śmietana gęsta kwaśna 200g
- cukier
- cynamon
- Naleśniki:
- 2 szklanki mleka
- 3 jaja
- 2 szklanki wody
- 3 szklanki maki
- sól
- olej do smażenia
- kwaśna śmietana z cukrem do polania
Rozrabiamy ciasto na naleśniki i odstawiamy na 30 minut (jeśli będzie zbyt rzadkie, dodajemy jeszcze trochę mąki). Ser rozgniatamy bardzo dokładnie lub mielimy w maszynce, dodajemy serek mascarpone, śmietanę. Słodzimy do smaku i dodajemy cynamon. Smażymy naleśniki, przestudzone smarujemy masą serową i zwijamy w ruloniki. Podajemy podsmażone na maśle i polane śmietaną z cukrem.
Przepis dodał użytkownik Anula_1
Podziel się opinią
Komentarze