Naleśnik serowy z kabanosami
Naleśniki pod każdą postacią smakują wybornie. Dlatego mamy dla was przepis na naleśniki z trzema rodzajami sera i z kabanosem. Przygotujcie je na kolację. Będzie pysznie!
- szklanka mleka,
- 2 jajka,
- 1½ szklanki mąki,
- 1/5 szklanki wody mineralnej,
- 30 ml oleju,
- szczypta soli,
- łyżeczka curry,
- tłuszcz do smażenia,
- 10 dag tartego sera gouda,
- 10 dag ulubionego sera pleśniowego,
- 10 dag tartego parmezanu,
- 8 kabanosów,
- 30 dag pieczarek,
- cebula,
- sól i pieprz do smaku.
Połącz ze sobą składniki na ciasto naleśnikowe: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz curry. Usmaż naleśniki. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulkę, dodaj pokrojone w półplasterki pieczarki. Kiedy grzyby będą już przyrumienione, dodaj pokrojone kabanosy. Po kilku minutach przesyp zawartość patelni do miski, dodaj trzy rodzaje sera oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszaj i tak przygotowanym farszem napełniaj naleśniki. Złóż je w trójkąty, włóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Zobacz także wideo: Jak wykorzystać resztki jedzenia w kuchni?
Podziel się opinią
Komentarze