Nadziewany kurczak po polsku
- kurczak,
- sól lub przyprawa do drobiu
- Nadzienie:
- kajzerka
- 10 dag masła
- wątróbka z kurczaka
- jajko
- pół szklanki mleka
- 1,5 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz
Kurczaka posolić.
Wątróbkę opłukać. Bułkę namoczyć w mleku i zemleć wraz z wątróbką przez maszynkę. Białko ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę dodać wątróbkę, bułkę, natkę i białko - doprawić całość solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
kurczaka nadziewać i zszyć nitką lub spiąć wykałaczkami. Piec w temperaturze 200 stopni 40 minut.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze