Trwa ładowanie...
d2msdh1
28 lipca 2008, 10:11

Nadziewany kurczak po polsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2msdh1
Składniki
  • kurczak,
  • sól lub przyprawa do drobiu
    • Nadzienie:
  • kajzerka
  • 10 dag masła
  • wątróbka z kurczaka
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • 1,5 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz
Przepis

Kurczaka posolić.
Wątróbkę opłukać. Bułkę namoczyć w mleku i zemleć wraz z wątróbką przez maszynkę. Białko ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę dodać wątróbkę, bułkę, natkę i białko - doprawić całość solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
kurczaka nadziewać i zszyć nitką lub spiąć wykałaczkami. Piec w temperaturze 200 stopni 40 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2msdh1
d2msdh1
d2msdh1
Więcej tematów
d2msdh1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj