Muffiny cytrynowe
- 3 szklanki mąki tortowej
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 200 gram margaryny
- sok z cytryny jedna sztuka
- cukier puder 1 szklanka
- białko 1 sztuka
- kakao rozpuszczalne 2 łyżki
- kokos 150 gram
1- Jaja miksujemy z cukrem na pusz czystą masę 2- Dodajemy make z proszkiem do pieczenia 3- Rozpuszczona przestudzoną margarynę wlewamy do ciasta i miksujemy 4- Sok z 1 cytryny dodajemy i nadal miksujemy 5- Pieczemy 20 minut w 175 stopniach LUKIER: 1-Cukier puder i białko mieszamy dodajemy kakao rozpuszczalne słodkie i nadal mieszamy 2- Muffiny maczamy w lukrze kakaowym a następnie w kokosie
Przepis dodał użytkownik reksio740
Podziel się opinią
Komentarze