Trwa ładowanie...
d2jm2dr
24 maja 2008, 18:12

Młoda kapusta z żeberkami

Przepis
4.8
(13 głosów)
Oceń:
d2jm2dr
Składniki
  • młoda kapusta
  • pęczek koperku
  • pasek żeberek
  • 1 kiełbasa np. toruńska
  • kostka rosołowa
  • oliwa do podsmażenia żeberek i kapusty
  • przyprawy
Przepis

Młodą kapustę poszatkować. Zalać zimną wodą i zagotować. Jak woda się zagotuje to kapustę odcedzić, aby straciła gorzki smak. Ponownie wlać zimną wodę do 1/3 wysokości kapusty i dodać kostkę rosołową. Wstawić na gaz i gotować dodać podsmażone żeberka i podsmażoną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Koperek umyć i posiekać. Wrzucić do kapusty. Gotować aż kapusta będzie miękka ok 40-50min. Doprawić do smaku.
Można podawać z młody ziemniaki lub z bułką.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jm2dr
d2jm2dr
d2jm2dr
Więcej tematów
d2jm2dr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj