Mini babeczki
- Ciasto:
- 25 dag mąki
- 1/2 kostki margaryny palmy
- 5 dag cukru pudru
- 2 żółtka
- cukier wanilinowy
- Nadzienie:
- 4 białka
- 13 dag cukru
- 10 dag kokosu
- 10 dag orzechów włoskich-krojone
- 5 dag rodzynek
- 1/2 tabliczki czekolady deserowej-pokroić w kostkę
- 1 szt. wafelek princessa kokosowa-pokroić
Wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Szklanką wycinać kółka i ułożyć w mocno wysmarowanych tłuszczem foremkach. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić. Łyżką wmieszać bakalie i nałożyć na ciasto w foremkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C na złoty kolor-ok.15min. Przestudzone babeczki wyjąć z foremek
Przepis dodał użytkownik Bozenka16
Podziel się opinią
Komentarze