Mielone z nadziewane parówką
- 1 kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- 1 czerstwa bułka
- mleko
- 2 duże cebule
- pieprz, sól
- pół kg pieczarek
- ser żółty
- 3-4 parówki
- bułka tarta
- masło
- olej do smażenia
Bułkę namaczamy w mleku. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.Wyciśnietą bułkę, oraz cebulkę dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem- dokładnie mieszamy.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, nastepnie podsmażamy na mocno rozgrzanym maśle.Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Szklimy na maśle.Pieczarki dodajemy do cebuli i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Parówki podsmażamy na patelni z kazdej strony. Następnie przekrawamy na pół oraz wzdłuż. Każdą zawijamy w plaster żółtego sera. Porcję mięsa, spłaszczamy, kładziemy farsz, parówkę z serem i formujemy kotlety. Obsypujemy bułką tartą i smażymy na patelni. Podsmażone kotlety dusimy pod przykryciem aby doszły.
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze