Trwa ładowanie...
d4ndu0p
19 kwietnia 2009, 10:31

Mazurek różany

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • cukier 15 dag
  • jajka 3 całe
  • woda wrząca 4 łyżki
  • mąka pszenna 10 dag
  • kisiel 2 op.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • konfitura z róży 1 łyżka
Przepis

Żółtka utrzeć z 3/4 ilości podanego cukru, dodać 4 łyżki wrzącej wody, dobrze ubić, dodawać, cały czas mieszając, konfiturę, mąkę, kisiele wymieszane z proszkiem, na końcu pianę z białek ubitą z resztą cukru.

Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki i piec na złoty kolor w temp 160-180 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj