Trwa ładowanie...
d27i7uc
7 czerwca 2008, 15:25

Marynowany łosoś pachnący tymiankiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d27i7uc
Składniki
  • 75 dkg filetu łososia ze skórą
  • sól, pieprz
  • Marynata:
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
Przepis

Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią podzielonego na porcje łososia, odstawić na 30 minut, nie dłużej. Tak przygotowaną rybę obsączyć z nadmiaru marynaty, przyprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni C, porcje ryby ułożyć na blasze do zapiekania i piec przez 10 do 12 minut. Podawać z jarzynami z wody.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d27i7uc
d27i7uc
d27i7uc
Więcej tematów
d27i7uc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj