Trwa ładowanie...
d3xuctd
20 stycznia 2014, 13:46

Mandarynki w gorzkiej czekoladzie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3xuctd
Składniki
  • 4 mandarynki
  • 150 g czekolada gorzka
  • opakowanie wykałaczek
Przepis

Mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Każdą cząstkę nadziać na wykałaczkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

Maczać w czekoladzie cząstki mandarynek trzymając za wykałaczkę. Odstawiać do ostudzenia – wbijając wykałaczki np. w jabłko, cebulę czy kapustę.

W ten sam sposób można przygotować pomarańcze lub grejpfruty, niestety w ich przypadku wykałaczki są zbyt małe. Można je zanurzać w czekoladzie i pozostawiać do stężenia na folii spożywczej, od której łatwo się odseparują.

Przepis poleca krolestwogarow.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xuctd
d3xuctd
d3xuctd
Więcej tematów
d3xuctd

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj