Trwa ładowanie...
d3vj2h5
21 maja 2008, 13:26

Makaron ze szpinakiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3vj2h5
Składniki
  • 25 dkg makaronu
  • 25 dkg szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • ? szklanki jogurtu
  • 10 dkg twarogu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
Przepis

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać umyty, osuszony i posiekany szpinak, smażyć mieszając 3 minuty, dodać jogurt, ser, sok cytrynowy i przyprawy, wymieszać. Na patelnie wyłożyć ugotowany makaron, podgrzewać mieszając aż będzie gorący, podawać.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj