Trwa ładowanie...
d4fnnza
02-03-2015 12:28

Makaron z wstążkami z warzyw

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4fnnza
Składniki
  • 250 g makaronu typu wstążki,
  • 1 średnia cukinia,
  • 2 średnie marchewki,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • sól i pieprz do smaku,
  • świeża natka pietruszki.
Przepis

Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.

Za pomocą obieraczki do warzyw wycinać paski z marchewki pomijając jej rdzeń. Z cukinii wyciąć środek i również wycinać paski. Tak przygotowane warzywa wrzucić do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem oliwy i gotować przez 2 minuty.

Makaron odcedzić i wyłożyć na talerz. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Dodać podgotowane warzywa i całość udekorować natką pietruszki.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fnnza
d4fnnza
d4fnnza
Więcej tematów
d4fnnza

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj