Makaron z patelni
- - 200 dag makaronu (rurki, świderki)
- - 200 dag kiełbasy
- - 1 duża cebula
- - 2 ząbki czosnku
- - 1/2 szklanki zielonego groszku
- - 1/2 szklanki kukurydzy
- - sól, pieprz, bazylia
- - oliwa do smażenia
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
3. Dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy Jeszcze około 10 minut.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze