Makaron spaghetti z bobem i zielonym groszkiem
- 1 cebula
- 300g pomidorów cherry
- 100g bekonu
- 240g bobu Hotrex
- 160g zielonego groszku Hortex
- 50 g parmezanu
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- 50 ml wina białego wytrawnego
- Mix sałat Fit&Easy
- sól do smaku
- Ciasto:
- 400 g semoli
- 4 jajka
- 40 g soli
- Składniki potrzebne do wykonania potrawy znajdziesz na www.foodini.pl
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti quadri.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i boczek. Podlewamy białym wytrawnym winem i dodajemy groszek, bób i pomidory cherry. Gotujemy przez ok. 10 minut.
Przygotowany makaron spaghetti quadri gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Wykładamy na talerz dekorując mieszanką sałat Fit&Easy.
Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.
Podziel się opinią
Komentarze