Trwa ładowanie...
d19jjqb
20-12-2012 15:27

Makaron spaghetti z bobem i zielonym groszkiem

Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
d19jjqb
Składniki
  • 1 cebula
  • 300g pomidorów cherry
  • 100g bekonu
  • 240g bobu Hotrex
  • 160g zielonego groszku Hortex
  • 50 g parmezanu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 50 ml wina białego wytrawnego
  • Mix sałat Fit&Easy
  • sól do smaku
    • Ciasto:
  • 400 g semoli
  • 4 jajka
  • 40 g soli
    • Składniki potrzebne do wykonania potrawy znajdziesz na www.foodini.pl
Przepis

Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti quadri.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i boczek. Podlewamy białym wytrawnym winem i dodajemy groszek, bób i pomidory cherry. Gotujemy przez ok. 10 minut.

Przygotowany makaron spaghetti quadri gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Wykładamy na talerz dekorując mieszanką sałat Fit&Easy.

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19jjqb
d19jjqb
d19jjqb
Więcej tematów
d19jjqb