Łosoś zapiekany z sosem pesto
- 3 szt ziemniaki młode
- 2 szt marchewki młode
- 2 kawałki łososia filet bez skóry
- 1 pęczek bazylia,
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki orzeszki piniowe,
- 1 łyżka startego parmezanu
- sól morska
- vegeta natur
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Wrzucamy na osolony wrzątek na ok 8 min. Odcedzamy na sicie. Ugotowane warzywa podzielić na dwie porcje . Z foli aluminiowej robimy jakby miseczki układamy warzywa na nich kawałek łososia, i znów warzywa ? warzywa oprószamy vegetą , zawijamy i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 20 min . Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze ok 10 min . Robimy sos pesto. Miksujemy bazylię z orzeszkami czosnkiem i solą morską , dodajemy parmezan -miksujemy. Sosem polewamy rybę i warzywa. Podajemy w pilotach lub wykładamy na talerz
Przepis dodał użytkownik iwa643
Podziel się opinią
Komentarze