Listki rukoli i roszponki z pieczonym kozim serem w chrupiącym cieście
- Składniki:
- Rukola Fit&Easy - 80g
- Roszponka Fit&Easy - 80g
- Ser kozi rolada - 200g
- Ciasto won-tong lub Filo - 4 listki
- Olej do smażenia ciasta
- Suszone pomidory - 100g
- Oliwa z oliwek - 60ml
- Chili - 1 czuszka
- Czosnek granulowany - do smaku
- Sól morska - do smaku
- Kilka pomidorków czereśniowych do dekoracji
- Papier do gotowania i smażenia Saga
Wszystkie produkty dostępne są w sklepie ALMA www.alma24.pl
Przygotowanie pomidorów i oliwy:
Czuszkę posiekać. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Oliwę z oliwek wymieszać z ? pokrojonych suszonych pomidorów i połową czuszki. Doprawić czosnkiem. Do pozostałych pomidorów dodać posiekaną część czuszki, doprawić solą i czosnkiem.
Przygotowanie sałatki:
Płaty ciasta usmażyć na rumiany kolor. Plastry koziego sera położyć na papierze i zapiec na rumiano pod salamandrą lub w piekarniku (230°C). Na listkach sałat kolejno układać ciasto, ser i pomidory. Całość przykryć chrupiącym ciastem i polać pikantną oliwą. Dekorować czereśniowymi pomidorkami.
Przepis poleca Warsztaty Kulinarne
Podziel się opinią
Komentarze