Linguine z brokułami i anchois
- 2 ząbki czosnku
- 12 szt. anchois w oleju
- 600g brokułów różyczki Hortex
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- Roszponka
- sól do smaku
- Ciasto:
- 400 g semoli
- 4 jajka
- 40 g soli
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti quadri.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony czosnek oraz anchois. Dodajemy pokrojone różyczki brokułów i gotujemy przez ok. 4 minuty.
Przygotowany makaron spaghetti quadri gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanych składników. Wykładamy na talerz dekorując roszponką.
Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.
Podziel się opinią
Komentarze