Trwa ładowanie...
d2aqxa5
20-12-2012 15:20

Linguine z brokułami i anchois

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2aqxa5
Składniki
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 szt. anchois w oleju
  • 600g brokułów różyczki Hortex
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • Roszponka
  • sól do smaku
    • Ciasto:
  • 400 g semoli
  • 4 jajka
  • 40 g soli
Przepis

Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti quadri.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony czosnek oraz anchois. Dodajemy pokrojone różyczki brokułów i gotujemy przez ok. 4 minuty.

Przygotowany makaron spaghetti quadri gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanych składników. Wykładamy na talerz dekorując roszponką.

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2aqxa5
d2aqxa5
d2aqxa5
Więcej tematów
d2aqxa5