Trwa ładowanie...
d12k9uw
18 kwietnia 2009, 17:53

Likier morelowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d12k9uw
Składniki
  • morele 1 kg
  • cukier 50 dag
  • cynamon
  • goździki 4 szt
  • spirytus 0,25 litr
Przepis

Morele wydrylować, 4 pestki rozbić, włożyć z owocami do słoja. Zalać alkoholem, odstawić na 5 tygodni. Cukier zagotować z wodą i przyprawiamy, schłodzić, dolać do napoju, odstawić na kilka dni. Zlać płyn, przecedzić, rozlać do butelek, odstawić na 3 miesiące.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12k9uw
d12k9uw
d12k9uw
Więcej tematów
d12k9uw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj