Trwa ładowanie...
d1s1p08
18 kwietnia 2009, 18:31

Likier cytrynowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1s1p08
Składniki
  • mleko 3,5 szkl
  • cukier 1/4 kg
  • cytryna 2 duże
  • wanilia 1/2 laska
  • spirytus 1/2 litr
Przepis

Cytryny dokładnie wyszorować, obrać ze skórki, pokroić w plastry, zachować trochę skórki. Zmieszać mleko, spirytus, cukier i drobno pokrojoną wanilię. Dodać plastry cytryny, dorzucić drobno pokrojoną skórkę. Zamieszać, odstawić na 10 dni, przechowywać w temperaturze pokojowej. Codziennie raz zamieszać, po 10 dniach przecedzić przez bibułę filtracyjną, po tym czasie likier jest gotowy.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1s1p08
d1s1p08
d1s1p08
Więcej tematów
d1s1p08

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj