Trwa ładowanie...
d4kb237
18-04-2009 18:31

Likier cytrynowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4kb237
Składniki
  • mleko 3,5 szkl
  • cukier 1/4 kg
  • cytryna 2 duże
  • wanilia 1/2 laska
  • spirytus 1/2 litr
Przepis

Cytryny dokładnie wyszorować, obrać ze skórki, pokroić w plastry, zachować trochę skórki. Zmieszać mleko, spirytus, cukier i drobno pokrojoną wanilię. Dodać plastry cytryny, dorzucić drobno pokrojoną skórkę. Zamieszać, odstawić na 10 dni, przechowywać w temperaturze pokojowej. Codziennie raz zamieszać, po 10 dniach przecedzić przez bibułę filtracyjną, po tym czasie likier jest gotowy.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kb237
d4kb237
d4kb237
Więcej tematów
d4kb237