Trwa ładowanie...
d4kc62v
d4kc62v

Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • · 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego 3Pauly
  • · 250 g pieczarek
  • · 1 cebula
  • · 2 ząbki czosnku ( jeden do sosu a drugi do starcia na płatki i posypania gotowego dania )
  • · 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • · 300 ml passaty pomidorowej
  • · 6 jabłuszek kaparowych ( plus ewentualnie dodatkowe szt do ozdoby )
  • · Suszona lub świeża bazylia - pół łyżeczki
  • · Suszony lub świeży majeranek - łyżeczka
  • · parmezan do posypania
  • · pieprz
  • · sól
Przepis

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, posolić i krótko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać passatę, pokrojone w plasterki Jabłuszka kaparowe oraz ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać zioła i dusić na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bezglutenowy makaron 3pauly ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Pozostały ząbek czosnku zetrzeć na szatkownicy w cieniutkie płatki. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć parmezanem i kilkoma płatkami czosnkowymi, przyozdobić jabłuszkami kaparowymi i gotowe! Smacznegoucztawloska.blogspot.com

Przepis dodał użytkownik fire

d4kc62v

Podziel się opinią

Share
d4kc62v

d4kc62v
d4kc62v
d4kc62v