Leczo z cukini
- - 1,5 kg cukinii (może być też kabaczek)
- - 2 cebule
- - 2 marchewki
- - 2 papryki (żółta i czerwona)
- - 250 g kiełbasy śląskiej
- - 1 op. pomidorów w puszce
- - 2 łyżki oleju
- - sól, pieprz ziołowy, ostra papryka, vegeta, majeranek
Cukinię lub kabaczek obieramy i kroimy wzdłuż, tak aby można było wybrać miąższ z pestkami. Oczyszczone z miąższu cukinie kroimy w dużą kostkę. Marchewki i papryki oczyszczamy i kroimy, które wraz z pokrojoną cukinią wrzucamy do garnka. Wlewamy olej, solimy i dusimy tak, aby warzywa się rozgotowały. W międzyczasie oczyszczamy i kroimy cebulę oraz kiełbasę. Smażymy na patelni i zrumienione dodajemy do duszących się warzyw. Dodajemy pomidory w puszce i mieszamy. Przyprawiamy do smaku.
Przepis dodał użytkownik rasiQ
Podziel się opinią
Komentarze