Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą
- Kawałek żeberka wieprzowego.
- Kawałek kielbasy swojskiej.
- Kawałek boczku gotowanego.
- Kapusta kiszona ok 40dkg.
- Pół kilo ziemniaków.
- garść suszonyh grzybow.
- marchewka.
- lść laurowy.
- ziele angielskie.
- pieprz.
- sól.
- majeranek
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce , do garnka z wodą wkładamy żeberko kielbasę i boczek pokrojone w kosteczke ,dodajemy liśc laurowy , kilka ziaren iela angielskiego , pieprz , isol orazgarśc suszonych grzybow , osobiscie ich nie mocze wolę jak są twardsze podczas jedzenia- gotujemy az mięsko będzie aldente , dokladamy wtedy ziemniaki i gotujemy aż bedą miękkie i dodajemy kapuste kiszoną , jesli wstążki kapusty sa dlugie możemy je przekroic ale nie odciskamy , gotujemy jeszcze ok 20 minut , doprawiamy dobrze pieprzem i dodajemy garść startego w dłoni majeranku , podajemy gorącą - życzę smacznego:)
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze