Kuskus z kurczakiem, morelami i ciecierzycą
- 1 puszka Cieciorki „Gotowane na Parze” Bonduelle
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula (posiekana)
- 300 g piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę)
- świeży imbir(1 cm, starty)
- 10 suszonych moreli (posiekane)
- 200g kaszy kuskus
- 200- 300 ml bulionu drobiowego
- Trochę posiekanej kolendry
Rozgrzać olej na patelni i smażyć cebulę przez 1-2 minuty. Dodać kurczaka i mieszając smażyć, aż kurczak uzyska złoty kolor. Dodać imbir, smażyć jeszcze 1 minutę. Wlać bulion i dodać do niego kuskus, morele, cieciorkę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż kuskus wchłonie bulion. Danie podawać w dużym naczyniu, posypane kolendrą.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze