Trwa ładowanie...
d2wit3e
10-01-2014 15:52

Kuskus z kurczakiem, morelami i ciecierzycą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2wit3e
Składniki
  • 1 puszka Cieciorki „Gotowane na Parze” Bonduelle
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula (posiekana)
  • 300 g piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę)
  • świeży imbir(1 cm, starty)
  • 10 suszonych moreli (posiekane)
  • 200g kaszy kuskus
  • 200- 300 ml bulionu drobiowego
  • Trochę posiekanej kolendry
Przepis

Rozgrzać olej na patelni i smażyć cebulę przez 1-2 minuty. Dodać kurczaka i mieszając smażyć, aż kurczak uzyska złoty kolor. Dodać imbir, smażyć jeszcze 1 minutę. Wlać bulion i dodać do niego kuskus, morele, cieciorkę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż kuskus wchłonie bulion. Danie podawać w dużym naczyniu, posypane kolendrą.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wit3e
d2wit3e
d2wit3e
Więcej tematów
d2wit3e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj