Trwa ładowanie...
d3emd2e
22 lutego 2012, 15:40

"Kurze piersi faszerowane mięsem z indyka"

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3emd2e
Składniki
  • - 4 kurze piersi lekko rozbite
  • - pół kilo mielonego mięsa z indyka
  • - sól, pieprz
  • - 2 ząbki czosnku
  • - natka zielonej pietruszki
  • - cząber lub inne ziele dobrze pachnące, np. tymianek
Przepis

Piersi solimy i pieprzymy.
Mięso indycze również doprawiamy,dodając posiekany czosnek i natkę pietruszki.
Nakładamy farsz z indyka na kurze piersi i ciasno zawijamy, podkładając końce piersi do dołu, żeby farsz nie wypadał.
Obsmażamy mięso krótko w brytfance, a potem dusimy do miękkości.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3emd2e
d3emd2e
d3emd2e
Więcej tematów
d3emd2e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj