Trwa ładowanie...
d4abktk
19 kwietnia 2009, 11:21

Kurki w marynacie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4abktk
Składniki
  • kurki 1 kg
  • cebula 10 dag
  • papryczka chili 2-3 sztuk
  • woda 1/2 litr
  • ocet winny 1/4 litr
  • listki laurowe 4 szt
  • gorczyca 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • ziele angielskie 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżka
  • cukier 1 łyżka
Przepis

Kurki opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować, aż opadną na dno, osączyć.

W słoikach ułożyć kurki, dodać talarki cebuli, paprykę i przyprawy.

Zalać gorącą zalewą, zamknąć, pasteryzować 20 min.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4abktk
d4abktk
d4abktk
Więcej tematów
d4abktk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj