Trwa ładowanie...
d46ngyk
2 lutego 2009, 14:04

kurczak w sosie smietanowo-pieczarkowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d46ngyk
Składniki
  • filet z kurczaka
  • 25 dg pieczarek
  • smietana (około połowy opakowania)
  • cebulka
  • sól, pieprz
Przepis

Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć mięso na gorącym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulkę i pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażyć około 15 minut. Zalać 1/2 szklanki wody i dusić aż do miękkości. Dodać śmietanę i przyprawy. Podgrzewać, aż sos się zredukuje.

Przepis dodał użytkownik laula2

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d46ngyk
d46ngyk
d46ngyk
Więcej tematów
d46ngyk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj