Kurczak po meksykańsku
- pierś kurczaka
- mała puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 1 słodka papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- przyprawy: sól,
- pieprz,
- bazylia świeża lub suszona,
- chili
- 2łyżki przecieru pomidorowego,
- oliwa do smażenia,
- bulion do podlania
- szczypta cukru do smaku.
Pierś kurczaka opłukać,pokroić w paski, i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Dodać pokrojone papryki,po chwili wlać bulion i dodać kukurydzę i fasolę.
Wszystko osolić,przyprawić pieprzem,bazylią i chili,dodać przecier pomidorowy,lekko osłodzić i gotowe.
Jest to szybkie danie,które można podawać z ryżem,jako farsz do tortilli lub z makaronem.
Przepis dodał użytkownik gosposiabis
Podziel się opinią
Komentarze