Kruche ciasteczka orzechowe
- 16 łyżek mąki pszennej
- 4 łyżki drobnego cukru
- 4 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 2 żółtko
- 100 g miękkiego masła
Miękkie masło ucieramy z cukrem, użyłam miksera. Wlałam rozmieszane żółtka. Przełożyłam masło orzechowe do masy i wsypałam makę.Teraz zagniotłam ręką gładkie ciasto.
Wykładamy ciasto na blat.Jest doś tłuste i wystarczy podsypać odrobiną mąki. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Układamy w niwielkich odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia formie.Pieczemy w nagrzanym do temp.180 stopni piekarniku ,aż ciasteczka zbrązowieją,tak około 10 minut.
Przepis dodał użytkownik sylwia.chmielek
Podziel się opinią
Komentarze