Kruche babeczki z serkiem mascarpone i owocami
- Spody babeczek:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 200 g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 żółtka
- Krem:
- 200 g śmietany 36%
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżeczki cukru pudru
- Dodatkowo:
- truskawki i borówki amerykańskie (bądź inne owoce, na jakie macie ochotę)
Spody: Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier i żółtka. Zagnieść ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 min. Następnie wyłożyć ciastem foremki do babeczek i piec w temp 190°C przez ok. 15 min. (na złoty kolor)
Krem: Ubić śmietanę na sztywno dodając cukier, następnie wymieszać z serkiem mascarpone. Tak przygotowanym kremem wypełnić spody babeczek (najlepiej użyć do tego rękawa cukierniczego) i udekorować owocami.
Przepis dodał użytkownik Agawi
Podziel się opinią
Komentarze