Trwa ładowanie...
d7hsoss
2 października 2008, 16:13

Krokiety z parówkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d7hsoss
Składniki
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • ok.50 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • bułka tarta
  • 6 parówek (cienkich)
  • olej do smażenia
Przepis

Ziemniaki po wystudzeniu zemleć.Dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, sól i tyle mąki pszennej, by można było zagniesć ciasto (podobnie jak na ciasto kopytkowe).Parówki obrać z folii i poprzekrajać w poprzek na dwie części.Każdy kawałek parówki oblepić porcją ciasta ziemniaczanego tak aby powstał krokiet, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor,delikatnie obracając

Przepis dodał użytkownik muza13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d7hsoss
d7hsoss
d7hsoss
Więcej tematów
d7hsoss

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj