Trwa ładowanie...
d33mrdk
30 czerwca 2015, 11:52

Krem z kalafiora wg Darka Kuźniaka przepis z Crock-Pot

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d33mrdk
Składniki
  • Kalafior 1szt.
  • Cebula 1 szt. (pokroić w kostkę)
  • Pietruszka korzeń 1 szt. (pokroić w plastry)
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Śmietana 30% 200 ml
  • Chrzan świeży tarty 1 łyżka
  • Jabłko 1 szt.
  • Olej rzepakowy 50 ml.
Przepis

Na patelni zeszklij cebulę i korzeń pietruszki. Przenieś do wolnowaru i zalej bulionem warzywnym. Następnie dodaj różyczki kalafiora, chrzan i drobno pokrojone jabłko.Wszystko wstaw na temp. High na dwie godziny. Następnie po czasie, przetrzyj wszystko przez sito – aby nie było grudek. Dodaj śmietanę i wstaw na kolejne 15 minut.*Jeśli masz dodatkowy czas i chęci na eksperymenty podawaj z prażonymi migdałami lub orzechami.

Przepis dodał użytkownik Aga

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33mrdk
d33mrdk
d33mrdk
Więcej tematów
d33mrdk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj