Krem z kalafiora wg Darka Kuźniaka przepis z Crock-Pot
- Kalafior 1szt.
- Cebula 1 szt. (pokroić w kostkę)
- Pietruszka korzeń 1 szt. (pokroić w plastry)
- Bulion warzywny 1 litr
- Śmietana 30% 200 ml
- Chrzan świeży tarty 1 łyżka
- Jabłko 1 szt.
- Olej rzepakowy 50 ml.
Na patelni zeszklij cebulę i korzeń pietruszki. Przenieś do wolnowaru i zalej bulionem warzywnym. Następnie dodaj różyczki kalafiora, chrzan i drobno pokrojone jabłko.Wszystko wstaw na temp. High na dwie godziny. Następnie po czasie, przetrzyj wszystko przez sito – aby nie było grudek. Dodaj śmietanę i wstaw na kolejne 15 minut.*Jeśli masz dodatkowy czas i chęci na eksperymenty podawaj z prażonymi migdałami lub orzechami.
Przepis dodał użytkownik Aga
Podziel się opinią
Komentarze