Trwa ładowanie...
dqhnp2v
30-06-2015 11:52

Krem z kalafiora wg Darka Kuźniaka przepis z Crock-Pot

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dqhnp2v
Składniki
  • Kalafior 1szt.
  • Cebula 1 szt. (pokroić w kostkę)
  • Pietruszka korzeń 1 szt. (pokroić w plastry)
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Śmietana 30% 200 ml
  • Chrzan świeży tarty 1 łyżka
  • Jabłko 1 szt.
  • Olej rzepakowy 50 ml.
Przepis

Na patelni zeszklij cebulę i korzeń pietruszki. Przenieś do wolnowaru i zalej bulionem warzywnym. Następnie dodaj różyczki kalafiora, chrzan i drobno pokrojone jabłko.Wszystko wstaw na temp. High na dwie godziny. Następnie po czasie, przetrzyj wszystko przez sito – aby nie było grudek. Dodaj śmietanę i wstaw na kolejne 15 minut.*Jeśli masz dodatkowy czas i chęci na eksperymenty podawaj z prażonymi migdałami lub orzechami.

Przepis dodał użytkownik Aga

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dqhnp2v
dqhnp2v
dqhnp2v
Więcej tematów
dqhnp2v