Krem z groszku by Darek Kuźniak dla Crock-Pot
- Groszek zielony ( może być również mrożony) 0,5 kg.
- Cebula 1 szt.
- Oliwa 50ml
- Bulion warzywny 0,5 l
- Śmietana 20% 200ml.
- Mięta świeża 4 gałązki
- Natka pietruszki 4 gałązki
- Sól szczypta
- Pieprz szczypta
Cebulę zeszklij na patelni, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem. Kolejno dodaj natkę pietruszki (siekaną) i śmietanę. Ustaw na poziomie LOW na 90 min. Dodaj listki mięty i zblenduj.Całość przetrzyj przez sito. Dopraw solą i pieprzem.*Podaj z listkami mięty i płatkami gorzkiej czekolady.
Przepis dodał użytkownik KochamSlowFood
Podziel się opinią
Komentarze