Trwa ładowanie...
d1znt9c
27-05-2015 14:28

Krem z groszku by Darek Kuźniak dla Crock-Pot

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1znt9c
Składniki
  • Groszek zielony ( może być również mrożony) 0,5 kg.
  • Cebula 1 szt.
  • Oliwa 50ml
  • Bulion warzywny 0,5 l
  • Śmietana 20% 200ml.
  • Mięta świeża 4 gałązki
  • Natka pietruszki 4 gałązki
  • Sól szczypta
  • Pieprz szczypta
Przepis

Cebulę zeszklij na patelni, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem. Kolejno dodaj natkę pietruszki (siekaną) i śmietanę. Ustaw na poziomie LOW na 90 min. Dodaj listki mięty i zblenduj.Całość przetrzyj przez sito. Dopraw solą i pieprzem.*Podaj z listkami mięty i płatkami gorzkiej czekolady.

Przepis dodał użytkownik KochamSlowFood

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1znt9c
d1znt9c
d1znt9c
Więcej tematów
d1znt9c