Trwa ładowanie...
d47l3go
16-01-2014 16:25

Krem sułtański

Przepis
4.5
(35 głosów)
Oceń:
d47l3go
Składniki
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g pokruszonych bezów
  • 50 g rodzynek
  • 50 ml rumu
  • 3 łyżki kakao
  • kilka rurek do dekoracji
Przepis

Rodzynki namoczyć w rumie przez kilkanaście minut. W tym czasie schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Krem podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na dno pucharków wyłożyć ciemny krem, a następnie przy użyciu szprycy wyłożyć jasny. Na koniec udekorować rodzynkami, pokruszonymi bezami i skropić lekko rumem. Z boku wbić po dwie rurki do jednego pucharka. Podawać schłodzony.

Przepis poleca Kraina Sosny

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d47l3go
d47l3go
d47l3go
Więcej tematów
d47l3go