Trwa ładowanie...
d3dgkl7
16-01-2014 16:25

Krem sułtański

Przepis
4.9
(35 głosów)
Oceń:
d3dgkl7
Składniki
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g pokruszonych bezów
  • 50 g rodzynek
  • 50 ml rumu
  • 3 łyżki kakao
  • kilka rurek do dekoracji
Przepis

Rodzynki namoczyć w rumie przez kilkanaście minut. W tym czasie schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Krem podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na dno pucharków wyłożyć ciemny krem, a następnie przy użyciu szprycy wyłożyć jasny. Na koniec udekorować rodzynkami, pokruszonymi bezami i skropić lekko rumem. Z boku wbić po dwie rurki do jednego pucharka. Podawać schłodzony.

Przepis poleca Kraina Sosny

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dgkl7
d3dgkl7
d3dgkl7
Więcej tematów
d3dgkl7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj