Kotlety mielone z serem
- ? 50 dag mielonego mięsa
- ? cebula
- ? pół bułki pszennej
- ? 15 dag żółtego sera
- ? olej do smażenia i panierowania mięsa
- ? tarta bułka do panierowania
Do mielonego mięsa dodać obraną i drobno posiekaną cebulę, jajko i namoczoną, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 2Z masy mięsnej uformować nieduże kulki, spłaszczyć je, ser pokroić w kostkę, w każdą mięsną kulkę wcisnąć kostkę sera, zakleić tak, aby ser znalazł się w środku, wcisnąć w uformowane kotlety ziarna pieprzu. 3Kulki obtoczyć w tartej bułce i kłaść na patelni na rozgrzany tłuszcz. 4Usmażyć z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu, ułożyć na sałacie.
Przepis dodał użytkownik ewelajna9
Podziel się opinią
Komentarze