kotlet devolay po staropolsku
- masło 1 kostka
- piersi z kurczaka 2 podwójne
- bułka tarta 250 25dag
- jajka całe 4 szt
- mąka 25 dag
- olej roślinny lub oliwa z oliwek 1 litr
Najpierw siekamy lub mielimy piersi z kurczaka delikatnie. [ja siekam w robocie tylko 5 sekund]. Następnie solimy mięso już zsiekane i bierzemy na rękę trochę mięsa i posypujemy bułką tartą [do środka], wkładamy kawałeczek masła - zimnego [do środka] - formujemy na małe rakietki [mają być długie i z obu stron mają mieć takie dzióbki]. Panierujemy devolaye w mąka, jajko, bułka tarta -PANIEROWAĆ DWA RAZY!! Będą lepsze. Później smażymy na średnim ogniu. POLECAM Z FRYTKAMI.
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze