Trwa ładowanie...
d4khvpf
9 czerwca 2008, 20:58

kotlet devolay po staropolsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4khvpf
Składniki
  • masło 1 kostka
  • piersi z kurczaka 2 podwójne
  • bułka tarta 250 25dag
  • jajka całe 4 szt
  • mąka 25 dag
  • olej roślinny lub oliwa z oliwek 1 litr
Przepis

Najpierw siekamy lub mielimy piersi z kurczaka delikatnie. [ja siekam w robocie tylko 5 sekund]. Następnie solimy mięso już zsiekane i bierzemy na rękę trochę mięsa i posypujemy bułką tartą [do środka], wkładamy kawałeczek masła - zimnego [do środka] - formujemy na małe rakietki [mają być długie i z obu stron mają mieć takie dzióbki]. Panierujemy devolaye w mąka, jajko, bułka tarta -PANIEROWAĆ DWA RAZY!! Będą lepsze. Później smażymy na średnim ogniu. POLECAM Z FRYTKAMI.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4khvpf
d4khvpf
d4khvpf
Więcej tematów
d4khvpf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj