Trwa ładowanie...
d2cmb4y
24 kwietnia 2010, 13:28

kopytka z puree ziemniaczanego

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2cmb4y
Składniki
  • - opakowanie puree ziemniaczanego
  • - 3 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - łyżeczka soli
Przepis

1. Puree przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy;
2. Do wystudzonego puree dodajemy mąką, jajko, sól i wyrabiamy ciasto;
3. Z wyrobionego ciasta odkrawamy około 5 cm kawałki, rolujemy do uzyskania walca grubości 1 cm i kroimy kopytka;
4. Wrzucamy kopytka do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2cmb4y
d2cmb4y
d2cmb4y
Więcej tematów
d2cmb4y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj