Trwa ładowanie...
d1z1bxh
2 marca 2009, 15:16

Kopytka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1z1bxh
Składniki
  • 800-1000 g ziemniaków
  • 2,5 szklanki maki
  • 0,5 szklanki maki ziemniaczanej
  • 2 jajka
Przepis

Ziemniaki ugotować i jeszcze ciepłe zemleć lub przecisnąć przez praskę. Przestudzić.
Gdy wystygną przełożyć na stolnice posypaną maką, dodać obie mąki i jajka oraz szczyptę soli. Zagnieść ciasto.
Z wyrobionego ciasta uformować wałeczki i pokroić na skośne kluseczki.
Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok 8 min od wypłynięcia.

Podawać ze zrumienioną cebulką lub z sosem np. pieczarkowym, mięsnym

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1z1bxh
d1z1bxh
d1z1bxh
Więcej tematów
d1z1bxh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj