Trwa ładowanie...
d2kl04b
18 kwietnia 2009, 15:50

Konfitura z jabłek rajskich

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2kl04b
Składniki
  • jabłka 1 kg
  • cukier 1 kg
  • woda 2 szkl
Przepis

Jabłka umyć i obrać, włożyć do gotującej wody na 2 minuty.
Wyjąć, przelać zimną wodą.
Zagotować 2 szklanki wody z 1/2 cukru.

Przestudzić.
Do syropu dać jabłka, odstawić.
następnego dnia wyjąć owoce, zagotować syrop dodając resztę cukru i do gorącego włożyć owoce.
Smażyć, aż będą przezroczyste.
Gorące włożyć do słoików, zamknąć lub pasteryzować.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kl04b
d2kl04b
d2kl04b
Więcej tematów
d2kl04b

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj