Trwa ładowanie...
d2md1hw
18 kwietnia 2009, 11:39

Kompot z wiśni

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2md1hw
Składniki
  • wiśnie 1 kg
  • cukier 25 dag
  • woda 1/2 litr
Przepis

Wiśnie przebrać, umyć, osączyć, usunąć ogonki.
Owoce włożyć do słoików.
Przygotować zalewę, zagotowując wodę z cukrem.

Zalać owoce gorącą zalewą do wysokości ok. 3 cm poniżej brzegów słoików.

Pasteryzować ok. 25-30 minut od chwili zagotowania.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2md1hw
d2md1hw
d2md1hw
Więcej tematów
d2md1hw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj