Trwa ładowanie...
d45ayx3
24-06-2015 08:36

Kokosowo-migdałowe ciasto bez pieczenia

Przepis
3.8
(100 głosów)
Oceń:
d45ayx3
Składniki
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 1 l mleka 3,2%
  • 2-3 pełne łyżki cukru
  • laska wanilii
  • 250 g masła
  • 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
  • 2 opakowania wiórków kokosowych
  • 1 opakowanie płatków migdałowych
Przepis

Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W 1/2 szklanki rozrobić budyń tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.

Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy. Wsypać do niej 1 opakowanie wiórków kokosowych. Wymieszać.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć 1/2 masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.

Na wierzch wyłożyć pozostałą połowę masy budyniowej i posypać obficie wiórkami oraz płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ayx3
d45ayx3
d45ayx3
Więcej tematów
d45ayx3