Kokosowe naleśniki z mąką pełnoziarnistą
- CIASTO NALEŚNIKOWE
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 szklanka mleka
- 160 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 5 szt jaj
- 4 łyżeczki miodu
- BANANOWO-BORÓWKOWE NADZIENIE
- 400 g serka homogenizowanego
- 2 szt bananów
- 1/2 szklanki borówek amerykańskich
- 2 łyżeczki wiórek kokosowych lub pasty kokosowej
Krok 1
Przygotowanie ciasta naleśnikowego.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto naleśnikowe musi być na tyle płynne, by bez problemów rozlewało się na patelni. Jeżeli jest zbyt gęste, należy dodać mleka.
Smażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie kropelka oleju rzepakowego rozsmarowana pędzelkiem na patelni).
Krok 2
Przygotowanie nadzienia.
Wszystkie składniki razem dokładnie zmiksować. Nie dodawać cukru, banany są wystarczająco słodkie.
Przepis poleca Manufaktura Ciastek
Podziel się opinią
Komentarze