Trwa ładowanie...
d4fnnza
04-03-2015 19:33

Kokosowe kuleczki

Przepis
4.6
(13 głosów)
Oceń:
d4fnnza
Składniki
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g miękkiego masła
  • wiórka kokosowe
  • migdały łuskane
Przepis

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej - stawiając miseczkę z pokruszoną czekoladą na rondelku z gorącą wodą, raz po raz mieszając. Gdy całkowicie się rozpuści, dodać cukier puder i mieszając dodawać miękkie masło. Następnie schłodzić masę kilka minut w lodówce, aby trochę stwardniała.

Z masy formować kulki, wtykając w każdą migdał, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Gotowe układać na tacy wyłożonej pergaminem i ponownie włożyć do lodówki na około godzinę.

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fnnza
d4fnnza
d4fnnza
Więcej tematów
d4fnnza

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj