Trwa ładowanie...
d2tskf4
5 lutego 2009, 19:56

Kokosanki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tskf4
Składniki
  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 budynie ( po 70 g bez cukru )
  • Polewa:
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 2 paczki wiórków kokosowych
Przepis

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać aż do roztarcia cukru ,potem żółtka. Proszek do pieczenia mieszamy z budyniami ,dodać do masy ( najlepiej przesiać przez sitko) i dokładnie wymieszać.Piec w temp.175 C przez 30 minut.
Ostudzony biszkopt kroimy w kostkę (powinno być 32 ciastka).
Polewa:Z podanych składników gotujemy polewę ,powinna być gęsta.Ostudzić.
Każde ciastko oblewamy z każdej strony polewą a potem obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Przepis dodał użytkownik anna_s10

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj