Kokosanki
- Biszkopt:
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 budynie ( po 70 g bez cukru )
- Polewa:
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki wody
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki kakao
- 2 paczki wiórków kokosowych
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać aż do roztarcia cukru ,potem żółtka. Proszek do pieczenia mieszamy z budyniami ,dodać do masy ( najlepiej przesiać przez sitko) i dokładnie wymieszać.Piec w temp.175 C przez 30 minut.
Ostudzony biszkopt kroimy w kostkę (powinno być 32 ciastka).
Polewa:Z podanych składników gotujemy polewę ,powinna być gęsta.Ostudzić.
Każde ciastko oblewamy z każdej strony polewą a potem obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Przepis dodał użytkownik anna_s10
Podziel się opinią
Komentarze