Trwa ładowanie...
d2tskf4
24 kwietnia 2010, 12:36

Kluski żelazne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tskf4
Składniki
  • - 1,5 kg ziemniaków
  • - 1,5-2 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
Przepis

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach;

2. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, sól i dokładnie mieszamy masa musi być bardziej gęsta niż na placki ziemniaczane);

3. Masę wkładamy łyżką na osolony wrzątek i gotujemy około 5 minut;

4. W celu sprawdzenia czy ciasto nie jest zbyt rzadkie włożyć 1 łyżkę masy na wrzątek i obserwować czy się nie rozpada.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj