Trwa ładowanie...
duaw8mr
18 kwietnia 2009, 19:39

Kluski śląskie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duaw8mr
Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • mąka ziemniaczana
  • 1 jajko
Przepis

Ugotowane i jeszcze ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę( do ziemniaków).Wyrównać górę,ostudzić.Podzielić na cztery części,jedną część ziemniaków wyciągnąć i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną,dokładnie wyrobić ciasto.Formować kluski.Gotować od wypłynięcia klusek 5min.Jajko dodaje tylko w tedy jak ziemniaki są mało kleiste!!

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duaw8mr
duaw8mr
duaw8mr
Więcej tematów
duaw8mr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj