Trwa ładowanie...
d130ivn
9 maja 2008, 08:07

Klops z ryby

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d130ivn
Składniki
  • ? 50 dag filetów rybnych
  • ? 2 marchewki
  • ? kawałek selera
  • ? czerstwa kajzerka
  • ? szkl. mleka
  • ? 2 białka
  • ? 2 łyżki bułki tartej
  • ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ? cytryna, rozmaryn
  • ? sól, łyżka oliwy do posmarowania formy
Przepis

Warzywa obrać, ugotować w małej ilości wody lub na parze. Drobno posiekac. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć rybę razem z bułką. Dodać warzywa, białka, natkę i przyprawy. Wymieszać, wyrobić. Podłużną formę posmarować oliwą. Z masy rybnej uformować walec, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w foremce. Piec ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.

Przepis dodał użytkownik patii.1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d130ivn
d130ivn
d130ivn
Więcej tematów
d130ivn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj