Klops z ryby
- ? 50 dag filetów rybnych
- ? 2 marchewki
- ? kawałek selera
- ? czerstwa kajzerka
- ? szkl. mleka
- ? 2 białka
- ? 2 łyżki bułki tartej
- ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ? cytryna, rozmaryn
- ? sól, łyżka oliwy do posmarowania formy
Warzywa obrać, ugotować w małej ilości wody lub na parze. Drobno posiekac. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć rybę razem z bułką. Dodać warzywa, białka, natkę i przyprawy. Wymieszać, wyrobić. Podłużną formę posmarować oliwą. Z masy rybnej uformować walec, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w foremce. Piec ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Przepis dodał użytkownik patii.1
Podziel się opinią
Komentarze